Statut | Majątek | Godziny dyżurów | Ogłoszenia | Rejestry, ewidencje, archiwa
Kontrole | Zarządzenia | Sprawozdania | Deklaracja dostępności
Kontrole | Zarządzenia | Sprawozdania | Deklaracja dostępności
Kontrole przeprowadzone w Zespole Szkół Gastronomicznych w Częstochowie w roku 2016
L.p. | Data | Jednostka kontrolująca | Zakres kontroli | Efekt kontroli (oceny, zalecenia) |
1. | 18.03.2016 | Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Częstochowie | Ocena realizacji programu "Ars - czyli, jak dbać o miłość" | Brak zaleceń |
2. | 11.05.2016 | Komenda Miejska Powiatowej Straży Pożarnej w Częstochowie | Czynności kontrolno-rozpoznawcze w zakresie ochrony przeciwpożarowej Decyzja nr 36/2016/242 | - Opracować instrukcję bezpieczeństwa pożarowego - Wyposażyć kondygnację podpiwniczenia w instalację wodociągową - Wyposażyć budynek w przeciwpożarowy wyłącznik prądu - Zapewnić możliwość nieograniczonego dostępu do wyjść ewakuacyjnych i hydrantów |
3. | 15.06.2016 | Kuratorium Oświaty - Katowice Wydział Rozwoju Edukacji | Obserwacja praktycznego egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe T.6 | Brak zastrzeżeń |
4. | 28.09.2016 | Archiwum Państwowe w Częstochowie | Przedmiotem kontroli są materiały archiwalne
wchodzące do państwowego zasobu archiwalnego i dokumentacja niearchiwalna
powstała i zgromadzona w Zespole szkół Gastronomicznych bez względu na miejsce i tytuł prawny przechowywania tych
materiałów | Wydzielić dokumentację kat. A od kat. B w ramach
prowadzonej ewidencji poprzez sporządzenie nowych spisów tej dokumentacji. Uzupełnić brakujące elementy opisu teczek aktowych dokumentacji kat. A. Zweryfikować poprawność uporządkowania materiałów archiwalnych przechowywanych w archiwum zakładowym. Dostosować sposób prowadzenia ewidencji archiwum zakładowego do zasad określonych w § 20 instrukcji archiwalnej.
Przekazać
do archiwum zakładowego całość akt spraw zakończonych ( w tym protokoły
posiedzeń rady pedagogicznej, kroniki) do roku 2014. |
5. | 23.09.2016 | Kuratorium Oświaty w Katowicach Delegatura w
Częstochowie | Czynności związane z ustaleniem stopnia realizacji
przez dyrektora zadań określonych w § 8 ust. 2 pkt 2 i 3 rozporządzenia MEN z
dnia 21.12./2012r. i pozyskania informacji do dokonania cząstkowej oceny pracy
dyrektora. | Brak zalweceń |
6. | 7.10.2016 | Śląski Państwowy Wojewódzki Inspektor Sanitarny w
Katowicach | Kontrola w związku z prośbą o prolongatę decyzji z
dnia 13.08.2014r. odnośnie wymiany nawierzchni posadzki w kuchni centralnej. | Zostanie wydana zgoda na prolongatę decyzji wydanej
w dniu 13.08.2014 przez ŚPWIS |
7. | 7.10.2016 | Śląski Państwowy Wojewódzki Inspektor Sanitarny w
Katowicach | Kontrola sanitarna bloku żywienia – warsztaty
gastronomiczne | Bez zaleceń |
8. | 11.10.2016 | Kuratorium Oświaty w Katowicach Delegatura w Częstochowie | Zgodność z przepisami prawa przeprowadzania
postępowania rekrutacyjnego na rok szkolny 2015/2016 | Prowadzić postępowanie rekrutacyjne na wniosek
obojga rodziców uwzględniając zapisy Art. 97 § 2 ustawy z dnia 25
lutego 1964r. Kodeks rodzinny i opiekuńczy (Dz.U.z 2015r. poz. 2082 z późn.zm.) |
9. | 12.12.2016 | Kuratorium Oświaty w Katowicach Delegatura w Częstochowie | Realizacja szkolnych planów, organizacja kształcenia zawodowego: zajęć pozaszkolnych w klasie 1 TC w roku szkolnym 2015/2016 w kontekście złożonej skargi | Zapewnić bezpłatne nauczanie w zakresie ramowych
planów nauczania, w szczególności w ramach praktycznej nauki zawodu oraz
dostosować zapisy statutu stosownie do zapisów ustawy o systemie oświaty. |
metryczka
Wytworzył: Arkadiusz Maślanka Dyrektor Zespołu Szkół Gastronomicznych (23 czerwca 2016)
Opublikował: Agnieszka Kałwak (23 czerwca 2016, 19:17:53)
Ostatnia zmiana: Leszek Bąk (25 maja 2017, 11:18:51)
Zmieniono: Zmiana danych w metryczce
rejestr zmian tej informacji »
Liczba odsłon: 5637